Zeleninové skladování na balkóně: jak si vyrobit termoobal

V tomto článku se dozvíte, jak skladovat zeleninu pomocí termocentra a balkonového sklepa. Neklidná ekonomická situace v zemi povzbudila zvýšení role chalup jako zdroje zeleniny a bobulí. Pokud vezmete v úvahu skutečnost, že v běžných prodejnách není poměr cena-kvalita vždy proporcionální. Kromě toho, zelenina z jejich lůžek vždy zdají chutné a užitečnější. Ale kromě pěstování plodin je nutné ji zachránit.

Skutečnost, že zelenina je lépe skladována při nulové teplotě při vysoké vlhkosti. Za těchto podmínek není zelenina zkažená. Ti, kdo mají sklep, mají vždy takové podmínky. Není však snadné mít majitele bytů, protože v suché a teplé zelenině jsou zkažené nebo naklíčené. Vzhledem k tomu, že na balkónech jsou teplotní rozdíly, lze zeleninu zmrazit. Navzdory tomu jsou vytvořeny ideální podmínky pro obyčejné byty pro skladování brambor a mrkev s jinou zeleninou, které jsou na balkóně dlouhodobě uloženy. K tomu budete potřebovat termostat.

Jak lze postavit termoobal

Samotná nádoba je typická dýhová dřevotřísková deska, dřevotřísková deska nebo organické desky. Můžete použít libovolnou krabici na požadovaný objem nebo ji udělat vlastními rukama. Krabice asi pět set litrů uspokojí veškeré potřeby skladování zeleniny. Vrcholem výroby termostatu je, že je třeba umístit krabici do termostatického a izolačního pouzdra. Tato kůže bude muset udělat sám, se zaměřením na velikost odeslání.

Na polovinu balkonu rozložte ohřívač, z něhož bude nejlépe pěnový polystyren. Je poměrně pevná a je také připravena vydržet těžké zatížení. Velikost topného tělesa po obvodu musí přesahovat velikost krabice asi o patnáct centimetrů na každé straně. Pro tento ohřívač aplikujte překližku ve stejné oblasti, čímž dokončíte výrobu základny termostatu.

Umístěte zeleninový box na nohy, které máte, v roli, která může být brusochki. Výška takových nohou by měla být asi deset centimetrů. Mezi dno a základnu umístěte ohřívač, jehož výkon by neměl překročit 100 wattů. Nejoptimálnější variantou ohřívače bude elektrický ohřívač teplé vody, který má potřebný nastavitelný výkon. Pokud zde není žádná varná deska, budete mít v ruce běžnou žárovku do 75 wattů. Aby bylo možné dodržovat pravidla požární bezpečnosti, umístěte ji do plechovky. Stmívač s regulátorem můžete použít k nastavení jeho sklonu.

Po těchto přípravách připravte stěny nádoby. Vzdálenost mezi těmito stěnami a samotnou skříní by neměla být menší než pět centimetrů. Taková vzdálenost pomáhá řádně rozdělovat teplo ze zdroje tepla v celém sklepě. Pokud neuskutečníte potřebnou vůli, bude vaše zelenina smažena ze dna a z horní části mrazničky. Doporučuje se, aby jedna ze stěn kontejneru byla odnímatelná, takže v případě potřeby budete mít přístup ke zdroji tepla. A v tomto případěze sklepa nemusíte dostávat zeleninu.

Jako topení použijte piliny nebo minerální vlnu a pěnový polystyren. V tomto případě budete muset vytvořit další stěnu - nyní k ochraně ohřívače. Pokud to také uděláte s EPPS, pak je z toho také vyroben případ, protože je to pevnější materiál.

Po naplnění sklepa zeleninou a vším, co potřebujete, zakryjte víkem z tepelně izolovaného materiálu. Doporučuje se, aby byl zahuštěný a měl by být opatřen profilem pro uzavření krabice se zeleninou.

Jak udržovat konstantní teplotu

Tento termoobal je sám o sobě velmi teplotně poddajný. Není snadné sledovat teplotu sami pomocí elektronického teploměru. Můžete také použít programovatelné topení. Takové časovače lze zakoupit v každém obchodě za velmi malé množství peněz.

Optimální možností je instalovat jakýkoliv termostat, který bude ovládat ohřívač, a udržovat konstantní teplotu na úrovni automatiky.

Použití snímače nuly je možné. Všimněte si, že u některých druhů zeleniny je teplota těsně pod nulou pohodlná. V tomto ohledu se nic neděje, pokud je čidlo mrazivé vody, takže topení se odpojí. Jako výsledek, zelenina nebude kazit. Tímto způsobem můžete termostat bezpečně vyměnit za běžný senzor. Tento senzor je obvykle umístěn v nejchladnějším prostoru vašeho sklepa.Může být například menší úhel.