Zdivo ruské pece: obecné informace, proces výroby zařízení vlastníma rukama, schéma výstavby

Ruská kamna jsou jednou z nejdůležitějších a nejužitečnějších staveb, která umožňuje nejen vytvářet příjemné teplotní podmínky uvnitř, ale také připravovat jídlo. Ruská cihlářská pec může být vyráběna samostatně nebo za pomoci kvalifikovaných řemeslníků. První možnost je přijatelnější, neboť pomáhá výrazně snížit finanční náklady.

Obsah
  1. Obecné informace
  2. Komponenty
  3. Výhody a nevýhody
  4. Výrobní proces
  5. \ t
  6. Nezbytné nástroje
  7. Použité materiály
  8. Vznik nadace
  9. Bezproblémové lepení

Obecné informace

\ t

Před zahájením pokládky ruských sporáků vlastními silami je třeba studovat vlastnosti jeho konstrukce, princip působení, výhody a nevýhody. Všechny tyto informace pomohou vytvořit nejefektivnější zařízení, které bude dobře fungovat.

Složky

Pro pochopení uspořádání ruské pece je nezbytné zvážit všechny její součásti. Toto topné zařízení má mnoho prvků, které musí být správně složeny tak, aby mohly současně plnit několik funkcí.

Pokládka ruských sporáků vlastními rukama.

Pec může být konstruována z následujících prvků:

  • Pečeme. Toto oddělení ruské trouby je k dispozici pouze u některých modelů. I když je neefektivní, umožňuje malé zasychání vlhkosti, která bude použita jako palivo.
  • Studené žito. Jejínejsou vybaveny v každém provedení, protože se používají poměrně zřídka. Naši předci použili tuto část pece na skladování keramiky.
  • Bakeware. Jedná se o malý výklenek, který se nachází v přední části hory. Ve většině pecí je vybavena varnou deskou. Další možností použití cookie je uchovávat vařené potraviny, které zůstanou horké a čerstvé po dlouhou dobu.
  • Pod. Tento termín se nazývá dno varny nebo hrnce, který se používá pro skladování nádobí. Tato část konstrukce je vyrobena pod mírným sklonem, což umožňuje zjednodušit proces přesunu instalovaného kuchyňského nádobí (talíře, pánve).
  • Gornilo. Je tvořen ve formě kamery, umístěné pod mírným předpětím. Je položena dřevěným ložním prádlem a umístěna teplovzdorná jídla, ve kterých se jídlo vaří. Díky svému speciálnímu tvaru hromadí horní část kopce ohřátý vzduch, který dodává teplo bočním stěnám a lůžkům.
  • Peretrubye. Tato část pece je umístěna nad kamenem a má vzhled malého výklenku.
  • Dushnik (samovarnik). Ve všech moderních provedeních se tento prvek nepoužívá, ale před několika desítkami let sloužil jako zdroj kouře ze samovaru.
  • Tepelný kanál umístěný nad sporákem.
  • Pouch. Je vyroben ve tvaru dveří s oknem, které slouží k úplnému zakrytí komína. Díky tomu je možné změnit polohu klapky a upravit návrh.
  • Tlumivka. Je to plochý kovčást, která slouží k udržování teploty uvnitř pece. V nových modelech je nahrazena speciální západkou, která plní stejné funkce.
  • Lazhange. Tento prvek se nachází nad horou. Z tohoto důvodu se rychle zahřeje a zůstane teplo po dlouhou dobu. Dříve byla postel používána jako postel, protože lidem pomohlo, aby se během chladného období zahřály.
  • 21 ruských kamen "Dachnaya Mannya" 0,8 m2. Poprvé budeme zpívat.

    Většina moderních ruských modelů pecí má všechny tyto prvky. Některé zůstávají beze změny a jiné jsou modernizovány.

    Výhody a nevýhody

    \ t

    Ruská pec má oproti podobným konstrukcím určité výhody. Díky nim roste jeho popularita a funkčnost.

    Hlavní přednosti zařízení jsou tyto faktory:

  • Dlouhověkost. Řádně provedená stavba ruské trouby s lůžkem umožňuje zařízení pracovat několik desetiletí. Kromě toho výrobek nevyžaduje častá preventivní opatření a opravy.
  • Tepelná kapacita. Vzhledem k materiálu, ze kterého je konstrukce vyrobena, se pec velmi pomalu ochlazuje a dlouhodobě udržuje příjemnou teplotu.
  • Vaření bez kontaktu s ohněm. Kamna mohou být použita jako trouba. Toto jídlo bude chutné a co nejužitečnější.
  • Nízké náklady. Objednat peci nebo koupit všechny potřebné materiály pro samostatnou práci může být pro relativně malé peníze.
  • Vysoká míra požární bezpečnosti. Přístroj je co nejvíce chráněnnáhodný požár na podlaze nebo na jakémkoli objektu, který se nachází v blízkosti kamen.
  • Kromě mnoha výhod existují v návrhu nevýhody. Před zahájením výstavby je třeba věnovat pozornost. V opačném případě se můžete setkat s problémy, které zkomplikují proces a z finančního hlediska zlevní.

    Nevýhody pece jsou:

  • Nízká účinnost (přibližně 30%). Taková malá hodnota je způsobena významnými tepelnými ztrátami.
  • Vysoká spotřeba paliva. Pro nepřetržité fungování trouby je zapotřebí dostatečně velký počet dřevěných sloupů.
  • Nerovnoměrné vytápění místnosti. Zařízení je schopno vyzařovat teplo na krátkou vzdálenost, takže distální stěny místnosti budou mnohem chladnější než jiné.
  • Nerovnoměrné spalování paliv. Díky konstrukčním prvkům se v některých místech vytváří nadbytek kyslíku, což zvyšuje proces spalování.
  • Časté spalování potravin. V procesu vaření neexistuje způsob, jak kontrolovat stupeň jeho připravenosti.
  • Výrobní proces

    \ t

    Základem každého modelu zařízení je uspořádání ruské pece se sporákem. Aby bylo možné vyrábět kvalitní výrobek, je nutné přesně sledovat všechny fáze práce. Pouze v tomto případě můžete dosáhnout požadovaného výsledku a vyhnout se chybám.

    Potřebné nástroje

    Pro všechny druhy ruských drsných potřebují stejné nástroje. Je důležité je předem připravit, aby nepři práci nepozorný a neztrácí drahocenný čas.

    Je nezbytné koupit nebo si půjčit od známých tyto nástroje:

  • Kelma. Používá se k aplikaci malty na cihlu a odstranění přebytku.
  • Kirk. S jeho pomocí budou osazeny cihly na požadovanou velikost a tvar.
  • Bliká. Tento nástroj tvoří svislé a vodorovné švy a používá se pouze v případě, že kamna nejsou zdobena speciální dlažbou.
  • Kotevní lůžko. Používá se k řízení rovin horizontálních a vertikálních řad zdiva.
  • Nařízení. Pokládka ruské pece je považována za poměrně obtížné opatření, takže tento nástroj bude udržovat vertikální a stejnou tloušťku švů.
  • Sklon. Pohodlný a jednoduchý předmět, který může být vyroben z kusu lana a malé uchopení. Slouží k určení a opravě svislých řádků.
  • Stavba. To je jeden z nejdůležitějších a často používaných nástrojů. S jeho pomocí se dosahuje dokonalé rovnosti zdiva.
  • Pravidlo. Používá se pouze při vyrovnání povrchu základu.
  • Hluboká nádrž a lopatka pro přípravu roztoku.
  • Rozměrová lišta, která bude sloužit jako šablona pro určení šířky švů.
  • Výstavba ruské pece podle starého vzoru FORUMHOUSE

    Všechny uvedené nástroje musí být kvalitní a v dobrém stavu. Jinak prácemůže protáhnout dlouhou dobu.

    Použité materiály

    Během procesu montáže pece bude zapotřebí velké množství materiálů. Můžete si je koupit v každém obchodě za přijatelnou cenu. Je důležité nakupovat pouze kvalitativní materiály, protože budou záviset na vzhledu hotového výrobku a jeho účinnosti.

    Seznam požadovaných materiálů:

    • červená tvrzená cihla;
    • rafinovaný písek;
    • olejovitý jíl;
    • ocelové plechy;
    • ocelové rohy a pásky;
    • drcený kámen;
    • kování o průměru 8 až 10 mm;
    • dřevěné desky;
    • cement.

    Vznik nadace

    Ruská trouba je poměrně těžká budova, takže potřebuje dobrý základ. Je základem nezávislé výroby zařízení a také vyžaduje mnoho času a úsilí.

    Postup:

  • Ve zvoleném místě sestupuje šachta ze šířky 120 až 150 cm a hloubky nejméně 700 mm.
  • Dno jámy naplněné velkým množstvím písku.
  • Sypký materiál je zavlažován a pevně usazen. V důsledku toho musí vrstva písku dosáhnout minimální tloušťky 15 cm.
  • Na ní je umístěn štěrk.
  • Míč je rovně narovnán na velikost 10-15 cm.
  • Pak opakujte podobné akce s pískem.
  • V další fázi projdou 2 vrstvy střešní krytiny.
  • Na něj je instalována dřevěná roleta. Mezery mezi deskami jsou uzavřeny polyethylenemfilmů
  • Pak se nalije roztok betonu z cementu a štěrku. Tloušťka této vrstvy by měla být asi 20 cm. Pro odstranění zbývajícího vzduchu je nutné roztok propíchnout lopatou a pevně utáhnout směs.
  • V této formě zůstane několik minut před procesem zmrazení.
  • Jakmile k tomu dojde, svítidlo se umístí svisle do roztoku. Viditelná část tyčí by měla působit 0,5 m od povrchu.
  • Po vysušení roztoku se jedna další vrstva naplní o tloušťce 10 až 15 sm.
  • Nahoře je umístěna mřížka.
  • Bednění je zcela vyplněno roztokem a je v souladu s pravidlem.
  • Grilování s ruskou cihlovou pecí, zdivo vlastníma rukama.

    Pokládací lavice

    Tento proces začíná schématem, ve kterém bude uvedeno přesné umístění každé cihly. Díky ní je práce mnohem snazší a bude co nejrychlejší.

    Všechny fáze procesu:

  • První řádek (pevný) je považován za nejdůležitější, proto by měl být vyučován co nejvíce přesně a kvalitativně. K tomu můžete provést odpovídající značení pravítkem a kusem křídy.
  • Od druhé úrovně začíná výuka stěn pece, komory popela a kanálů pro čištění.
  • Další řádek zahrnuje dveře čisticí a výfukové komory.
  • Poté se vstupy do všech vnitřních kanálů na stěnách výrobku překrývají. Tím se vytvoří otvory a vytvoří se strop spodního kanálu.
  • Potom se zapnětemřížka roštu a namontované dveře malého palivového článku.
  • V dalším řádku je instalována nádrž ohřívače vody.
  • Na 7. úrovni je umístěn rošt z malého paliva a velké dveře.
  • Během vytváření řad 8 a 9 pokračuje výstup kanálů pece a dveře malé pece jsou upevněny.
  • Vytváří dno pece a kombinuje klenby obou pecí.
  • Na okraji zdiva, přes oba hořáky, je upevněn kovový roh, který se stane základem pro instalaci varné desky.
  • Ve 12. a 13. sérii začíná pokládka přední stěny a varny.
  • Poté je vytvořen vstup do komínové trubky, stejně jako stěny mřížky.
  • Poté se provede zužující se a překrývající se varná komora.
  • V následujících dvou řadách se provádí instalace kovových rohů a pásů, jakož i místo pro zdivo klenby.
  • Kolem něj jsou stěny, které tvoří prostor pro vyplnění písku. Tato akce pomáhá zvýšit tepelnou kapacitu konstrukce.
  • V 21. řadě je povrchová vrstva s pískem a zúžení frézy.
  • Na úrovni 22 a 23 jsou instalovány dveře, které umožní přístup ke komínu.
  • Pak je namontována západka na transformátoru.
  • Pak je připojen ke komínu.
  • Pokládání bude pokračovat, dokud se zpracování nezačne formovat.
  • Na úplném konci je komín zobrazen na ulici a vytvořené mezery jsou utěsněny.
  • Dodržováním všech doporučení je možné tento proces výrazně urychlitpostavit pec, vyhnout se jakýmkoliv problémům a získat kvalitní zařízení.

    Pokládka ruské pece vlastníma rukama. 2