Vyrábíme podlahu v kuchyni: přehled a porovnání šesti různých podlahových krytin

Vyrábíme podlahu v kuchyni: přehled a porovnání 6 různých podlahových krytin

Moderní podlahy v kuchyni mohou být naprosto jakékoli: časy linolea jako jediné přijatelné možnosti, naštěstí, už dlouho potopily. Dlaždice a dlaždice, strom a laminát, korek, keramická žula, marmoleum - volba je prakticky nekonečná, můžete jen přestat vědět, že kuchyňská podlaha po mnoho let by měla zůstat příkladem hygieny a odolnosti vůči tukům, vlhkosti a nehodám mechanického původu ... Zde jsou přesně následující doporučení , zpravidla začíná a končí absolutní většinu článků o výběru podlahových krytin do kuchyně. Ne, nikdo netvrdí, že požadavky na povrch pod nohama v této místnosti jsou zvláštní, ale hledání věčného "ze všech úhlů" materiálu může vás zbavit zájmu o estetickou stránku problému. A jaký je výsledek: vaše kuchyně se nebojí tepla nebo chladu, žádné vody, ohně, žádné formy, ale nemá vůbec rád oko. Dnes budeme hovořit o tom, jak udělat v kuchyni esteticko-praktické podlahy: budeme uvažovat o tricích návrhářů a profesionálních nuancích, což se nepochybně stane dobrou motivací pro vytvoření originálního designu.

Obsah
  1. Obsah
  2. Jaké jsou požadavky na kuchyňské podlahy?
  3. Přezkoumáváme možnosti
  4. Deska a dlaždice - mimo soutěž
  5. Korkové podlahy v kuchyni
  6. Strom jako zdroj přírodního luxusu
  7. Nový "starý přítel"- linoleum
  8. Samonivelační podlaha: proč ne?
  9. Koberec do kuchyně: nečekané rozhodnutí
  10. Zásady funkčního zónování

Obsah

  • Jaké jsou požadavky na kuchyňské podlahy?
  • Provedení přehledu možností
  • \ t
    • Obklady a dlaždice - mimo soutěž
    • Korkové podlahy v kuchyni
    • Dřevo jako zdroj přírodního luxusu
    • \ t
    • Nový "starý přítel" - linoleum
    • Samonivelační podlaha: proč ne?
    • Koberec do kuchyně: nečekané rozhodnutí
  • Principy funkčního členění
  • \ t

Jaké jsou požadavky na kuchyňské podlahy?

Dřevěná podlaha musí projít řadou denních zkoušek - kontaktem s postříkání, mastnotou, neustále se pohybujícími stolicemi atd. Proto musí být trvanlivá, odolná vůči odpařování a navíc snadno manipulovatelná.

Podlahy v kuchyni by měly být provedeními spolehlivosti a životnosti

.

Současně je však podlaha v kuchyni jakýmsi „základem“ prostoru, kde se často vyskytuje kouzlo rodinné a přátelské komunikace, kde se rodí nádherné chutě a okouzlující jídla. To je významná část interiéru.

Jak spojit krásu a spolehlivost? Na základě základních znalostí provozních vlastností podlahových krytin, elementární chuti a zdravé tvořivosti můžete v kuchyni vytvořit opravdové mistrovské dílo podlahového umění.

Přezkoumáváme možnosti

Uvažujme o pokrytíNejvhodnější pro kuchyňskou podlahu: jak z hlediska funkčnosti, tak iz hlediska svobody rozhodování.

Dlaždice a dlaždice - mimo soutěž

Jak ukazuje praxe, toto je nejběžnější volba racionálního vlastníka domu. Tyto materiály jsou silné, neohýbají se a nedeformují se; při zahřívání nevypouštějte toxické látky. Dlaždice "lhostejný" k vlivu slunečních paprsků a chemických látek v domácnostech. Pokud jde o hygienu a snadnost péče, je to také moudré rozhodnutí.

Spousta formátů dlaždic a dlaždic vám dává široký prostor pro ztělesnění jakéhokoli kreativního nápadu

Při výběru dlaždice, nezapomeňte, že to může být zřídka úspěšně kombinován s tzv. "Zástěra", s pracovními plochami, ornamenty, ozdobnými prvky interiéru. Věnujte pozornost bohatství sbírek nabízených výrobci, zdobených ve všech možných a neuvěřitelných tónech. Neomezujte se pouze na jedinou barvu, pojistky se stěnami.

Zde jsou však nedostatky:

  • Zaprvé, vzhledem k ztuhlosti materiálu směřujícího k dlážděným pokrmům jsou šance na přežití prakticky nulové;
  • Za druhé, z dlaždicových "plamenů" chladem, takže pro milovníky sedět v kuchyni celé hodiny, a dokonce i s bosýma nohama, je lepší hledat alternativu.

Korkové podlahy v kuchyni

Toto je ztělesnění tepla, pohodlí a přirozenosti. Korkové podlahy jsou radostí pro celý pohybový aparát, a to díky své schopnosti snížit stres na páteř a klouby.

Korkové podlahy jsou ztělesněním omezení, praktičnosti, přirozenosti

.

Pokud se budete držet stylingové technologie a pak řádně vyzvednete produkty péče, vlhkost, tuk a nečistoty nebudou v kortikálních patrech hrozné. Tento materiál se snadno vejde do jakéhokoliv klidného interiéru: tam, kde nebude přebytečný barevný nátěr.

Strom jako zdroj přírodního luxusu

Dřevěná podlaha zvolila klasiku. Životní struktura nátěru v kuchyni vyvolává pocit tradice a jednoty rodiny. Zvláště cenná absolutní kompatibilita takové podlahy s dřevěným, jako on sám, nábytek a doplňky. Dřevěná podlaha dokonale doplňuje venkovský styl.

Dřevěná kuchyňská polovina - elegantní příroda

Z nevýhod nátěru je vhodné zdůraznit jeho nesouhlas s kolísáním teploty a vlhkosti. Proto je žádoucí ozdobit strom pouze jídelní částí - je možné doplnit podlahovou kompozici dlažbou nebo keramickou žulou, která napodobuje materiál dle Vašeho výběru.

Nový "starý přítel" - linoleum

Ekonomické úvahy často podněcují kupujícího, aby se obrátil na materiál - klasické linoleum pro domácnost. Ve prospěch moderního trhu nabízí širokou škálu podlah - imitace linoleum parket nebo přírodního kamene k dnešnímu dni již není zázrakem. Takže můžete luxusně „převleknout“.

U levných PVC nátěrů do kuchyně se nepokoušejte drhnout alespoň na přírodním substrátu - a nohy budou pohodlnější,akumulace statických nábojů

Samonivelační podlaha: proč ne?

Navzdory skutečnosti, že již bylo řečeno mnoho podlah, se mnozí stále obávají tohoto rozhodnutí, zejména v oblasti kuchyně. Velkým plusem je jejich provozní jednoduchost a vysoká odolnost vůči mechanickým vlivům, což je pro potravinářskou jednotku nesmírně důležité. Dekorační prvky podlahy jsou také ve výšce. Je pravda, že stojí za zmínku, že vypadají vhodně pouze v kuchyních, provedených ve stylu modernistů.

Samonivelační podlahy zdůrazní moderní styl kuchyně

Vyplnění 3d podlah v kuchyni - nechte svou představivost jít!

Koberec do kuchyně: nečekané rozhodnutí

Někdo se může zdát divoký, ale mnozí znalci dávají přednost vaření na koberci.

Péče o koberec v zásadě není tak obtížná - existuje spousta speciálních čisticích prostředků. A na vakuum a vůbec je možné "desetkrát denně"

Co se týče konstrukce podlahy v kuchyni, pokryté kobercem, zde není možné "dělat koreativit".

Na jedné straně je nátěr náchylný ke kontaminaci, nestabilní vůči působení kolísání vlhkosti a teploty. Na druhou stranu, mnoho pozitivních okamžiků je nakresleno - koberce okamžitě řeší problém kluzkých podlah, zvyšuje úroveň komfortu pohybu a spadl na podlahu jídlo bude mít ... jen zvednout a umýt, a ne prasknout roztroušených po místnosti třísky.

Principy funkčního členění

\ t

Progresivním moderním trendem, zvláště důležitým pro velké kuchyně, je vizuálně funkční rozdělení prostoru do zón: jedna je určena k vaření a druhá k jídlu (stolování). Jako první podlahová krytina se zpravidla používá dlažba nebo keramická žula, druhá se zpracovává dřevem, laminátem, korkem.

Funkční zónová zóna kuchyňského prostoru jako optimální řešení

Jaká je výhoda takového rozdělení? To vám umožní nebát se dostat vodu a tuk na podlaze v oblasti "vaření", při zachování pocitu pohodlí a tepla v jídelně. Tato možnost zpravidla dokončí hledání nejvíc důvtipných hostitelů.

Doufáme, že naše doporučení a nápady pro vás budou užitečné. Přejeme si, aby čas strávený v kuchyni přinesl jen pozitivní emoce. A nezapomeňte, že pohodlí v domě zcela závisí na úsilí samotných majitelů.