Vypálit typ Buleryan vlastníma rukama - stojí za to obrátit se?

Obsah
  1. Co je buleriánský
  2. Obsah
  3. Charakteristika?
  4. Recenze?
  5. Účinnost?
  6. Sledující?
  7. Můžete učinit Buleryana vlastníma rukama? ?
  8. Jak jednat
  9. Video: Buleryan (kresby)?
  10. Motýli s vodním okruhem (schéma)?

Co je buleriánský

Je třeba začít s tím, že se zčásti stal pojmem společné pece Bulerian (Bularian, Bullerian), která je původním technickým vynálezem kanadských talentovaných energetických inženýrů. Efektivní pec, šetří energii a peníze. Na rozdíl od jiných ohřívačů, které dodávají teplo pouze zvenčí, je Bullerian konstruován jako skutečný ohřívač vzduchu.


Kamna typu Buleryan lidových řemeslníků dokáží udělat vlastní ruce

Dvěma slovy, jedná se o pevnou kovovou konstrukci s trubkami, které jsou do ní přivařeny, což zajišťuje nucenou konvekci, což vede k poměrně rychlému ohřevu vzduchu a jeho rovnoměrně hladkému rozložení po celé místnosti. Kotelna funguje v souladu s jednoduchým fyzikálním principem: teplý vzduch má tendenci stoupat, zatímco zima naopak klesá. Každá z trubek, která je v plném kontaktu s pecí, má čas zahřát se vzduchovými proudy do 60 ° až 150 ° C. Nejvíce mini-Bulerian prochází sám kolem 4,5 cu. m vzduchu za minutu. Zatímco teplota pece zůstane poměrně nízká, v každém případě povrch neníje vypálen, jako například ve stejném "buržoazním", a proto "nespaluje" kyslík.

Úspěšnost plynových pecí je dána především skutečností, že tato zařízení jsou důležitá pro rychlé vytápění malých místností (např. Dílny nebo garáže, stejně jako v malých domech, kde jsou hosté pěšky), protože zaplavený ohřívač se v každém případě začíná rychleji k vytápění místnosti než inerciální vodní kotel s radiátory. Dostatečně jednou denně zaplavte drsné, takže místnost je brzy naplněna teplem zevnitř. A pokud budete muset opustit místnost v chladu v nepřítomnosti topení, nemusíte se obávat nebezpečí odmrazení baterií.
Není tedy divu, že bularnianská pec získala od uživatelů zvláštní pozornost a je jedním z nejzajímavějších zástupců generátorů plynu.

Co se týče otázky, zda má smysl, aby se hořákem typu Buleryan s dlouhými hořáky staly vlastními rukama, každý se vyřeší pro sebe. Někdo nepřijde na hlavu (zejména když výrobce nabídne dobrou cenu!)), A druhý se bude zdát docela reálný úkol, protože úroveň inženýrského vzdělávání a skutečných zkušeností v nás všech se liší. Tak či onak, ale předem, aby se zjistilo, co takové zařízení představuje, nikdo nebude nadbytečný. Skutečným tématem jsou výkresy pro kotle. A video.

Obsah

  • Charakteristika
  • Recenze
  • Účinnost
  • Sledující
  • Můžete učinit Buleryana vlastníma rukama?
  • Video: Buleryan (kresby)
  • Motýli s konturou vody(režim)

Všechny moderní pece s továrním výkonem jsou svým způsobem podobné. Především skutečnost, že zajišťují kanály dalšího ohřevu venkovního vzduchu. Jedná se většinou okonvekci . Takové kanály umožňují efektivně a rychle zahřát několik místností najednou, pokud v jednom z nich instalujete kamna. To je jedna z podmínek pro zvýšení účinnosti nových pecí kovových pecí - a může dosáhnout 80-87%. Pro stejné účely jsou téměř všechny typy pecí vybaveny speciálními regulátory pro rovnoměrný přívod vzduchu do pece.

Charakteristika?

Konstrukčním znakem bulerských pecí je přítomnost dvou řad speciálních trubek v těle, dvě třetiny průměru umístěného v prostoru pece

.

Základní vlastnosti, které charakterizují konstrukci pecí s tepelným sporákem, jsou následující:

  • téměř uzavřené dveře;
  • ponorná kamera v horní části pece;
  • přívod horkého vzduchu do komory;
  • není žádné mýdlo pro zbytečnost;
  • přídavné pouzdro kolem ohniště, které umožňuje zvýšit konvekci horkého vzduchu.
  • Schopnost regulovat přívod vzduchu se správnou přesností v peci a zapalovací komoře z velké části zajišťuje podobnou účinnost a dobu spalování, protože v základním, tzv. "Ekonomickém" režimu při vysokých teplotách a za podmínek nedostatku kyslíku, horké dřevo v peci dávají výstup plynům, které jsou "spáleny" v komoře.

    Recenze

    Stove Bulerian získal popularitu naobyvatelstvo poměrně rychle

    Vzhledem k tomu, že v současné době existuje výběr modelů ohřívačů kamna, z několika důvodů nalezla pec Buleryan. Reklama prostřednictvím reklamy - také hrála roli. Uživatelé této trouby jsou však většinou oceňováni. A je to Buleryan, který se často ctí jako měřítko ve srovnání s mnoha jeho protějšky.

    Z pohledu recenzí dám takovou charakteristiku (například): „Buleryan - velmi dobrá trouba. Zahřívá blesk rychle. Proto je těžké přijít s garáží, altánem nebo studiem lépe než cokoliv jiného - čím více vytápíte svůj pokoj v chladném počasí jen 20-30 minut! Mimochodem, pokud je v domě a další vytápění, Bulerian přes nebude ještě vzdát. Všechno ostatní trvá mnohem déle, než se zahřeje chlazený prostor než tato trouba. Kromě toho, Bulerian saje úspěšně na stejné záložce dříví po dobu 10-12 hodin. Nabíjení v zemi od večera - celou noc se pomalu důkladně brousí, takže nemusíte klepat zuby, jak to bývalo v zimě řepky.

    Účinnost?

    Jak jsem řekl, nádrž kotle vykazuje vysokou účinnost ve srovnání s tradičními peci. Například, on má účinnost 70-80%, a v obvyklé buržoazie 5-7% - jak se říká, cítí rozdíl!

    Přibližné schéma pece kotlů

    Kamna používají principy spalování palivového dřeva generujícího plyn, to znamená, že nehorí ani samotné palivové dřevo, jako v běžných pecích, ale produkty jejich rozkladu, získané v podmínkách nedostatku kyslíku a při vysokých teplotách. Dlouhé hoření.

    Motýli - to je v podstatě ventilátor tepla, ale bezventilátoru Pec má větvení konvekčních trubek, což významně zvyšuje teplosměnnou plochu, čímž se zařízení Buleryan transformuje do účinného ohřívače ventilátoru - nasávání vzduchu v blízkosti podlahy do potrubí, kde se ohřívá a šíří se potrubím po celé místnosti. Takže i ta nejmenší pec Bulerian vyrobí za minutu 4,5 m3 teplého vzduchu a hodinu asi 270 metrů krychlových.

    Tato pec je zdaleka nejrozvinutější značkou. Zařízení jejich hotových modelů je známo v pěti úpravách v oblasti vytápění prostor ze 100 kubických metrů na 1000 m3. K dispozici jsou také koupelnové úpravy - v podobě kamenných kamen. Výroba značky je prováděna výrobcem v Moskvě a blízké analogy vyrábějí podniky v blízkosti Petrohradu a v Bělorusku (Minsk).

    následovníci?

    Jakákoli úspěšná technická řešení, Bularyanská trouba (kanadská po narození) vytvořila spoustu návrhů, nějakým způsobem nebo jiným podobným způsobem. Stačí se zmínit o našem domácím analogu s neméně zvučným jménem - "Brenernan". V této imitaci má samozřejmě svůj vlastní důvod. Zejména proto, že se výrobci obvykle snaží vyrábět pece ve formě sortimentu, který částečně překrývá rozsah spotřebitelských vlastností.

    Typický spotřebič pece bulldogu v domě

    V této souvislosti stojí za zmínku generátor plynu, například Cineel. To je jeden z nejprodávanějších protějšků Buleryanu. Trouba se blíží svým prototypovým vlastnostem. Je pravda, že tloušťka kovu je mírně nižší. Ale nechte toa vařit. Linka má čtyři základní velikosti pro prostory 50 metrů krychlových. m 100 m 3 m, 200 cu. m a 400 cu. m.

    Můžete udělat Buleryan vlastníma rukama? ?

    Otázka není prázdná - kamna mohou být vyráběna samostatně, přinejmenším takoví řemeslníci. Současně však musíme dodržovat technologické nuance, aby nedošlo k neočekávaným problémům. Podrobné video instrukce vám vše poradí v pořádku - radím vám, abyste nezanedbávali.

    Jak jednat

    Postavit peci vlastní síly firmy Bulerian musí být především zásobena správným materiálem a nástrojem.

    Je nutné, nejprve, samotný ohniště. To by mělo být řečeno odděleně. Jakákoliv typická kovová pec se skládá z:

    • krabice ze železa nebo oceli;
    • palivového dříví;
    • popel;
    • ocelové trubky.

    Obvyklá konstrukce pece vede ke skutečnosti, že palivový hořák snižuje teplotu spalování v důsledku chlazení tenkých stěn. V důsledku toho není možné dosáhnout uspokojivých režimů spalování paliva. Stěny palivového hořáku hoří a brzy hoří. Během pece je vidět sublimace prachu na horkých površích. Dokonalejší provedení s cílem snížit zahřívání vnějších stěn palivového článku a efektivnější hořákové cihly spalovacích paliv.

    Také potřeba:

    • 8 úseků potrubí 45 mm
    • Celková délka trubek je přibližně 1-1,5 metru.
    • Trubogib.
    • Svářeč sv.

    Ohněte trubky o 80 stupňů. Svařujte se navzájem pomocí projektu, symetricky přes sebe, ohýbejte se směrem ven.

    Lešení, které musíte seškrabovat, je pruhovaný kov (tloušťka 2 mm) mezi trubkami na bočních mezerách. Dvě desky jsou navařeny v horní části hasičského záchranného sboru ve vzdálenosti asi 5 cm. Dno by nemělo zasahovat do zadní stěny. Horní - není přiveden dopředu. Desky společně tvoří jakýsi labyrint, ve kterém bude spalování plynů.

    Horní část pece přes druhou desku vystupuje do otvoru a do komína v zadní stěně. Průměr tohoto otvoru je přibližně 12 cm a potrubí stejné délky. V trubce nastavte rotační shivernaya západku s rukojetí. V přední části je ve stěně vytvořen otvor o průměru 25 cm, který by měl být mírně posunut směrem dolů. Část trubky o příslušném průměru je svařena nebo vytvrzena malou dutinou do výšky asi 7-9 cm.

    Jsou vyrobeny dveřní závěsy ve tvaru kulatiny, smyčky. Ve dveřích je nutné vytvořit uličku, aby byl otvor, pokud je to možné, hermeticky utěsněn. Pod otočnými závěsy je nutné provést upevnění, stejně jako západku rukojeti. Vařte v vařené 10 cm díře, trubka byla vystavena rotační šablonové západce.

    Vestavěná trouba by měla být instalována na nohách nejméně 20 cm na výšku nebo na nějakém zapáleném (kovovém) základě. Konvekční charakter pece vyžaduje kolem něj dostatek volného prostoru. Charakteristickým znakem provozu tohoto typu pecí je potřeba izolovat komínovou trubku vrstvou minerálního ohřívače, který by měl být nejméně 3 cm tlustý.

    Mimochodem, stojí za zmínkustavba buleriánské pece vyžaduje další zařízení: kovový komín s vysokou odolností proti korozi (s výhodou pokud je vyroben z nerezové oceli) a také speciálně vybavené odpaliště k odstranění kondenzátu z bodnutí. Aby se zabránilo fumigaci, měla by být trubka odebrána ve výšce nejméně 3 m od horní části pece a ne méně než půl metru nad koněm.

    Horní část trubky by měla být uzavřena houbou. První experimenty pecí jsou účelné trávit venku. Nebo ve větrané místnosti. Zkušení objednávka nalezne optimální polohu ventilů v ponorném a v komínovém potrubí.

    Video: Buleryan (kresby)?

    Motýli s vodním okruhem (schéma)?

    Schéma pece Vodní kotelna