Studená porcelánová mistrovská třída

World Wide Web obsahuje velké množství informací o tématu "studená porcelánová mistrovská třída", nicméně recepty popsané v její přípravě zdaleka nejsou dokonalé, takže mnoho lidí, kteří se potkávají hrnčířstvím, je zklamáno. A to není jen to, že technologie vaření porcelánu není zdaleka ideální, ale také to, že mnohým prostě chybí zkušenosti, takže k dosažení požadovaného výsledku od prvního nefunguje.

Bez ohledu na to, co to bylo, není žádoucí zoufalství, protože v našem dnešním postu, téma, jak dělat studený porcelán vlastníma rukama, tak aby se nelišil od zakoupeno.

Výrobní technologie

\ t

Aby bylo možné dosáhnout ideálního výsledku od prvního okamžiku, musíte mít podrobnou představu o tom, co se děje na pánvi se všemi složkami v procesu vaření, a jaké chemické reakce se mezi nimi vyskytují. To je nezbytné pro získání optimálního počtu všech komponent a jejich správné promíchání. Takže, aby se studený porcelán s vlastními rukama mistrovské třídy, budete potřebovat následující součásti:

- škrob - 400 ml;

- lepidlo PVA - 400 ml;

- glycerol - 18 gramů;

- vazelína - 18 gramů;

- vápenná šťáva nebo kyselina citrónová - 18 gramů.

Jak vidíte z našeho článku "studená porcelánová mistrovská třída pro začátečníky", všechny komponenty jsou poměrně běžné a jsou obvykle přítomny v každém domě, protoKupovat cokoliv v obchodě je nepravděpodobné. Nicméně, aby naše modelování porcelánu vysoce kvalitní, musíte mluvit trochu o každé součásti podrobněji.

Hlavní složkou studeného porcelánu je škrob, proto jeho kvalita závisí také na kvalitě hotové hmoty. Nejlepší možností bude použití kukuřičného škrobu, který může někdy trvat hodně času hledat. Dává studenému porcelánu hladší a hedvábnou texturu, což z něj dělá radost. Pokud ho nenajdete, můžete místo toho použít brambor, což je rozhodně naprosto v každém obchodě.

Jsem rád!Pokud jde o lepidlo, pak bude vyhovovat normální PVA, kterou používáme pro lepení papíru. Pro zlepšení kvality porcelánu je však lepší použít lepidlo, které obsahuje změkčovadlo. Pomáhá získat silnější konzistenci, která lépe drží tvar v procesu lisování.

Další povinnou složkou potřebnou k vaření studeného porcelánu vlastníma rukama je glycerin. Tato látka patří do kategorie alkoholů, má však mírně viskózní strukturu. Pokud používáte krémy, např. Hydratační krémy na ruce, pak ve svém složení můžete také najít glycin.

Ve stejné lékárně si můžete také koupit vazelínu, která bude také potřebná v procesu vaření studeného porcelánu. Působí jako skvělý tmel, který dodává hotovému materiálu spoustu elasticity a trvanlivosti. Jednoduše řečeno, pokud nepoužíváte vazelínu, pakstudený porcelán se velmi snadno roztrhne.

Poslední složkou je vápenná šťáva nebo kyselina citrónová. To hraje roli ochucovadla, zabíjet nějaké nepříjemné pachy, a také prodlužuje skladovatelnost studené hlíny, předcházet tvorbě formy.

Hlavní třída studeného porcelánu: proces vaření

Proto jsme se zabývali všemi nezbytnými složkami, jakož i jejich hlavní úlohou, kterou hrají, aby dosáhli vysoké kvality studeného porcelánu. Je tedy načase zahájit přímé vaření. K tomu budeme potřebovat pánev, misku nebo jinou kovovou nádobu. Ihned je třeba poznamenat, že je lepší používat nádobí s nelepivým povlakem, protože jinak bude velmi obtížné je umýt. Stojí za zmínku, že se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, protože tento kov bude oxidován a vstupuje do nežádoucích chemických reakcí, což nepříznivě ovlivňuje kvalitu studeného porcelánu.

Poté vložte pánev do prostředního plamene, trochu ho ohřejte a jednotlivé složky přidávejte jeden po druhém. Nejprve nalijte 400 ml lepidla, pak přidejte 18 gramů nebo dvě čajové lžičky glycinu, stejně jako stejné množství vazelíny a kyseliny citrónové nebo šťávy. Jakmile jsou všechny složky přidány do nádoby, musí být smíchány dohromady, aby se vytvořila homogenní hmota. Poté vezmeme 400 ml škrobu a postupně ho přidáváme k pánvi do sypké hmoty a občas ji mícháme.

Jsem rád!Je nutné vařit studený škrob po dlouhou dobu, dokud se hmota nestane homogenní a nepřilne k jedinémuprsa na lžíci, po které by měla být odstraněna z ohně a opatrně ředěna, dokud nevypadá jako těsto. Nejlepší je udržet výslednou hmotnost ve vnitřních podmínkách.

Co dělat dál s připravenou masou, ptáte se? Lze jej použít k modelování květin, jak můžete najít v materiálu věnovaném tématu " tilda master class ".