Pizza trouba na dřevo

Obsah
  1. Pec Pompeii - italský vynález
  2. Obsah
  3. Zařízení?
  4. Uvedení do provozu?
  5. Použití?
  6. Pizza sporák v zahradě?
  7. Recept na video a pizzu?

Pompejská trouba - italský vynález

Pizza v klasickém provedení, jak odborníci říkají, může být opravdu dobrá na pečení pouze ve speciální peci na dřevo. Má zvláštní název - Pompeje.

Obsah

  • Zařízení
  • Uvedení do provozu
  • Použití
  • Budova pizzerie v zahradě
  • Recept na video a pizzu

Taková trouba, můžete snadno zjistit její charakteristické rysy - konkrétní soubor ve formě polokoule. Oheň v peci je tak rozvedený na jedné straně pece. Teplo ohně pak stoupá do této sféry a odráží se tam uprostřed pódia. A postupně a rovnoměrně se zahřívá, což je důležitá podmínka pro přípravu kvalitního otevřeného dortu. V důsledku toho se klasická pizza na tenkém dortu vaří v podobné troubě velmi rychle - doslova 2-3 minuty.

Takový útulný a téměř báječný vzhled je takzvaná Pompejská trouba na pečení pizzy

.

zařízení?

Pec na pizzu v Pompejích má charakteristický kulový tvar

Interiér Pompeianské pece je vyložen speciální, žáruvzdornou cihlou. Komín je uspořádán od vstupní strany, je oddělen od vlastního ohniště. Vstupní výška je malá. Je to něco málo přes polovinuVýška samotné kopule a šířky jsou přibližně stejné. Takové proporce - to je také zvláštní rys Pompeianské pece na dřevě. Nejsou náhodné a dodržování těchto proporcí je zaměřeno na optimální provoz pece - nejmenší ztráty tepla, správné odstranění kouře a dobrý průtok.

Sada pecí na pizzu se rozlišuje do dvou základních typů:

  • Tuscan, když výška kopule je rovna poloměru pece;
  • Neoplitany, ve kterých je výška přibližně 80% celkového průměru.
  • Komín pece je vyroben z vypálených pevných cihel. Délka komínové trubky je 1,5-2 m. Od správné tepelné izolace bude zcela záviset na době udržení provozní teploty. Pro tepelnou izolaci se používají materiály jako expandovaná hlína, čedičová vlna, perlit a další, přičemž hlavní podmínkou je, že udržují dostatečně vysoké teploty. Vnější plášť (pouzdro) pece je vnější stěna tepelného izolátoru a zároveň dekorační prvek v interiéru. Pro zajištění estetičtějšího vzhledu pece se používají i různé druhy dekorativní omítky, kamenné dlaždice a další materiály.

    Uvedení do provozu?

    Je důležité mít na paměti, že vytápění čerstvě vymačkané trouby na pizzu nemůže být ostře. Faktem je, že zatímco zdivo je čerstvé, v těle zůstává značné množství vody. Dvojice, která bude uvolněna při prudkém ohřevu, může zlomit zdivo. Kamna mohou dlouho sušit přirozeně. Podle některých odborníků může proces sušení trvat téměř rok. Jak to urychlit? Je jasné, žeurychlit proces může být pravidelný firebox.

    Pec na měď z mědi reprodukuje typickou konstrukci starých pecí, které jsou již dlouho vyráběny v Itálii

    .

    Je třeba začít s malou lehkou pecí a postupně zvyšovat záložku palivového dříví. V nové peci se v peci dosáhne požadované teploty za pár nebo tři hodiny, postupně se tato doba sníží na hodinu.

    Použití?

    V ideálním případě je trouba na pizzu ponořena do takových druhů dřeva, které hoří bez sazí nebo kouře. To je olivovník, třešeň. Používají jak dříví, tak hobliny. Pálení v pizzerii je udržováno neustále, i když kamna nejsou v peci v peci. V okamžiku pečení je teplota až 400 stupňů. S.

    Pečeme pizzu přímo při této příležitosti, bez jakýchkoli dalších podkladů. V troubě Pompeje je možné vařit nejen pizzu, ale i další pečivo a dokonce i gril. V tomto případě musí být uhlí nahromaděno k ústům a postaveno na ně, aby si hrály nohy.

    Budova pizzerie v zahradě?

    Recept na video a pizzu?