Možnost grilování na balkoně

Obyvatelé výškových budov se často zajímají o otázku, zda je možné na balkoně smažit kebab, protože jsou často zbaveni možnosti vaření na otevřeném ohništi v přilehlých prostorách domu.

Husté budovy, blízkost dětských hřišť, chodníků pro chodce, nedostatek zeleně a útulných míst - tento jev je známý mnoha obyvatelům města. Celkově se skrýt před zajímavými očima může být jen na balkóně vlastního bytu.

Piknik na balkóně

Obsah
  1. Kdo proti
  2. Postavení hasičů
  3. Pozice lékařů
  4. Postavení sousedů
  5. Možné možnosti

Kdo proti

Otevřenost balkonu se zdá být takovým krokem, ale omezený prostor a blízkost obytné zóny vyvolává řadu problémů.

Pochopme, kdo nebude mít rád vaše chutné kebaby doma:

  • hasiči a ministerstvo pro mimořádné události;
  • Lékaři;
  • Sousedé.
  • Tip: I v hustě obydlených mikrodistrikách můžete najít koutek pro instalaci grilu nebo grilování, až na místo u vchodu.

    Nebojte se odsoudit sousedy - jak ukazuje praxe, mnohé z nich jsou pohodlně doručeny do vašeho podniku, zejména pokud mi řeknete, jak jste změnili názor na smažení masných výrobků a zeleniny na vlastním balkoně.

    Postavení hasičů

    Postavení hasičského sboru a ministerstva pro stav nouze na tomto základě je jednoznačné: grilování a grilování se nachází pouze na volném prostranství daleko od obytných prostor.budov

    Oheň na balkóně

    Své argumenty dokládají takto:

  • používání otevřených zdrojů ohně v obytných oblastech je přísně zakázáno (s výjimkou kuchyní);
  • produkty spalování palivového dříví nebo dřevěného uhlí stoupají vzhůru, pronikají do bytů umístěných nahoře;
  • Pokud sousedé na horní suché prádlo nebo skladované papírové předměty na balkóně, pak pravděpodobnost požáru z jisker létání a jiných produktů spalování, jejichž vysoká teplota může způsobit požár, výrazně zvyšuje;
  • žíravý kouř, ke kterému dochází, když se tuk dostane do kontaktu s vařenými výrobky s horkými uhlíky, usadí se na stropě (saze) na balkon, což je také porušením pravidel požární bezpečnosti.
  • Vysoká pravděpodobnost požáru při použití zdroje otevřeného ohně

    \ t Kromě toho také varují před použitím střech výškových budov . Pokušení obyvatel horních pater je poměrně velké - schodiště na střeše doslova ve dvou krocích, a aby se nekouřilo stropu vlastního balkonu, někteří obyvatelé na střeše nastavili mangály.

    Ve většině případů se však střešní krytina skládá z ruberoidu a bitumenu, jedná se o hořlavou látku. Kromě toho na střechách domů často hromadí suché listí, což také zvyšuje riziko požáru z náhodných jisker.

    Upozornění: Nezapomeňte na skutečnost, že na střeše nastavte sadu elektronických zařízení a komunikací, které mají chemicky aktivní povlak, který při vystavenívysoké teploty, uvolňuje škodlivé látky škodlivé pro lidské zdraví do ovzduší.

    Oheň na střeše výškové budovy v důsledku vstupu otevřeného zdroje ohně

    \ t

    Postavení lékařů

    Pracovníci ve zdravotnictví budou rovněž proti těmto pokusům, protože produkty z dřevěného uhlí mohou mít nepříznivé účinky na dýchací cesty .

    Riziko otravy oxidem uhelnatým se v uzavřeném prostoru významně zvyšuje.

    Důsledky otravy oxidem uhelnatým

    \ t

    Dalším důležitým aspektem, kterému lékaři věnují pozornost, i když nepoužíváte gril, a zahradu na balkóně:

  • produkty spalování při vaření na čerstvém vzduchu by měly být prováděny vzduchem;
  • v uzavřených prostorách (balkon nebo lodžie) je tato cirkulace méně intenzivní, což vede ke zvýšení koncentrace škodlivých látek v hotových jídlech;
  • časté používání těchto přípravků povede ke vzniku nebezpečných onemocnění v těle.
  • Manipulace s grilem

    Postavení sousedů

    Za prvé, vaše grilování na balkóně nemá rád sousedy žijící nad vámi, protože:

  • vůně z připraveného jídla se do nich dostanou v obývacím pokoji, který není vybaven digestoří;
  • saze a kouř z ohně (mangales) se nutně usadí na stěnách, oknech a uložených věcech;
  • jejich emocionální stav bude alarmující, neboť se významně zvyšuje riziko požáru.
  • Možnémožnosti

    Vzhledem k tomu, že v naší zemi "lovecké zvěře zajatců", je stále možné instalovat gril na balkóně.

    Z dostupných možností jsou:

  • elektrický gril nebo elektrický gril;
  • Malý plotový gril.
  • Moderní elektromagnety jsou vybaveny množstvím ochranných funkcí, které zabraňují jejich náhodnému pádu a vniknutí do topných těles cizích předmětů, včetně vyrobeného výrobku, a dalších funkčních prvků.

    Elektrický šašlik

    Pokud jde o výklopné konstrukce, stále se jedná o použití otevřeného plamene, který rozlišuje produkty spalování:

  • Proudy vzduchu jsou schopny zachytit jiskru a vrhat je na horní patra;
  • Padající listí ze stromů může vzplanout a spadnout do sousedů, kteří žijí pod nimi.
  • Upozornění: Riziko náhodného spálení sluncem je velmi vysoké, takže jejich používání na balkoně stále nedoporučujeme.

    Pokud jde o elektrická zařízení pro vaření masa a zeleniny, mohou být bezpečně používána v kuchyni, ne na balkóně, aniž by se vystavovala sebe a sousedům nepřiměřenému riziku.

    Varianty otočného roštu

    Pokud jste stále vášnivým zastáncem horkých jídel vařených na čerstvém vzduchu, který se nazývá „kouřem“, nejoptimálnější a nejbezpečnější možností je připravit takové jídlo na ulici .

    Závěr: grilování na balkóně může být smaženo pouze pod jednou podmínkou: bez otevřeného ohně. Proto, pokud jste zastáncem voňavé ražniči sKouř, pak varianty nebezpečných experimentů nejsou pro vás.