"Lahodná" koupel

Jak může být lázeň "lahodná"? Co to znamená? K této definici může být přidán jakýkoliv význam! Například, vůně voní chutné, některé z postupů, které jsou dnes prováděny v institucích tohoto druhu, vynikající bez jakýchkoliv čtyřhry (medová masáž, čokoládové zábaly). Dokonce i relaxace v lázni může být "s chutí". Ale teď o tom nemluv. Promluvme si znovu o tom, co můžete mít ve vaně a pití, takže to bylo chutné a neškodné. To je tak jednoduché.

Důkladná příprava

Začněme tím, že pokud se rozhodnete věnovat koupel jen pár hodin, nemůžete se dostat s horou předkrmů a litr nápojů nedává smysl. Dostatečně omezeno na sendviče, malou termosku s bylinkovým čajem nebo láhev studeného kvasu.

Všechno jde jinak, pokud plánovaný výlet do lázní s přáteli na jeden den. Není to neobvyklé, protože v dnešní době se v lázních staly velmi oblíbené oslavy, jubilea, korporace, svátky. Je jasné, že restaurace zde bude poněkud nevhodná. Nežádoucí jsou také tykve v lázni. Ale to neznamená, že nebude možné se bavit, dobře jíst a pít co nejvíce. Pravda, bude to vyžadovat určitá pravidla, jinak bude zbytek bokem.

Pokud je tedy dovolená v lázni naplánována na večer, je žádoucí jíst při obědě. Poté nemůžete pít alkoholické nápoje, ani pivo.

Je nemožné jíst a pít přímo před parní lázní - plný žaludek může reagovat na vysokou teplotu parní lázně ne v nejlepším případě. Když se tělo zahřeje, krev začne žíhat rychleji přes žíly a návaly na kůži. UvnitřStejné orgány, včetně žaludku, nejsou v případech. Jako výsledek, proces trávení je významně zpomalován, a jídlo v žaludku a střevech začne “chodit”, který ohrožuje křeče, bolest, nadýmání, flatulence a jiné nepříjemné jevy. Pokud je v žaludku alkohol - situace bude ještě horší. Další odpočinek bude trvale zkažený.

Nicméně, jít do parní lázně s úplně prázdný žaludek, také, nemůže. Od hladovění, a to i v podmínkách vysoké teploty a vlhkosti, může vzduch závrať, nevolnost začít, a mdloby dochází. Proto před turistickými procedurami potřebujete trochu kousnout. Jídlo by navíc mělo být lehké - zeleninové saláty, ovoce, sýr, kefír, rybí pokrmy. Maso, klobásy, pečené pokrmy, mastné, luštěniny, produkty, které jsou dlouho stráveny, nelze večer jíst.

Není nutné přesvědčovat sami sebe, že majonéza, sladké jogurty, sýry v čokoládě a podobně nebudou poškozovat chuť. Faktem je, že tyto produkty obvykle obsahují umělé přísady - barviva, konzervační látky, příchutě - které v žádném případě nejsou užitečné. A v extrémních podmínkách spárovaného organismu je ještě obtížnější se s nimi vyrovnat.

Je jasné, že v parní lázni nelze nic udělat. Ale tady musíte pít. Pijte co nejvíce! Ale ne pivo a silný likér, ovocné a zeleninové šťávy, bylinné dekorace, čaje, koně, kompoty, nesycená minerální voda atd. Konzumovaná v páře "užitečná" kapalina pomáhá eliminovat strusky, soli těžkých kovů a toxinů, které pro tělo je velmi dobré.

Po dokončení procedur v parní lázni však můžete zahájit jídlo u slavnostního stolu. Ale jaké menu ve vaně bude považováno za správné?

Zakryjte stůl ve vaně

Když se všichni hosté dobře zorientovali, plavali se v bazénu a cítili plnou relaxaci, můžete si posedět u stolu v salonku. Ale okamžitě hodit do jídla a začít svátek toastu nemůže být. Chcete-li začít, měli byste pít šálek bylinného čaje nebo hrnek studené kvas obnovit metabolické procesy v těle. Poté, alespoň 30-60 minut, můžete začít jíst.

Co lze nabídnout jako občerstvení? Ideální volba - lehké zeleninové a ovocné saláty, mořské plody, netučné ryby, raky, ořechy.

Například můžete vařit salát z mušlí. Další složky tohoto salátu: vlašské ořechy, jablka, zelený hrášek konzervovaný, cibule, zelenina. Všechny ingredience, kromě vařených mušlí, je třeba nakrájet na kostky, ochucené kořením, smíšené. Naplňte salát nejlepším přírodním jogurtem. Můžete použít majonézu s minimální procento tuku, ale jen docela dost.

Na svačinu lze podávat sushi, rohlíky se zeleninou a nízkotučné červené ryby, krevety, canapé s ovocnou nebo zeleninovou nádivkou, košíčky. Z nápojů je lepší mít kvas, Mars a minerální vodu.

Na hlavní jídla bude možné jít 2 hodiny po poslední akci v parní lázni. Je příjemné a není zakázáno hýčkat sebe a své hosty grilováním kuřecího masa, libového jehněčího masa. Na grilu můžete vařit grilované kuře (nejlépeOdstraňte kůži z jatečně upravených těl), ryby, pečte zeleninu. Diverzifikovat menu může být pečené brambory v jednotných, nízkotučné odrůdy tvrdého a měkkého sýra (feta, brynza).

Nyní můžete pít pivo a lehké víno. Ale jen v rozumném množství!

Pokud se budete řídit všemi doporučeními, zbytek se proslaví. A koupel se stane "chutnou" ve všech ohledech!