Jak vytvořit kvalitní kouř pro ryby vlastníma rukama

Ryby jakéhokoli kouře byly vždy považovány za elegantní delikatesu, ale často to není levné potěšení. Pokud se vám líbí rybaření a vždy se vrátíte s bohatým úlovkem, pak to prostě neuděláte bez kouře. Dnešní obchody prezentují svůj obrovský sortiment, ale zpravidla levné modely neslouží dlouho a spolehlivě - ne všichni v kapse. Proto je kouření ryb vlastníma rukama jediným správným rozhodnutím.

Kouř se liší, přesto je jejich design stejný: tuková paleta, kamera, krb a háčky pro zavěšení ryb. Když se podíváte na vybrané fotografie níže, neuvidíte zřejmý rozdíl mezi horkými kouřovými zařízeními od horkého, jeho jediným rozdílem je vzdálenost mezi krbem a kamerou samotnou - zpravidla by měl být komín alespoň jeden metr.

Obsah
  1. Jak udělat kouř pro ryby vlastníma rukama?
  2. Udírna vlastními rukama. Fotografie etap práce
  3. Proč potřebujete vytvořit kouřový generátor pro kouř?

Jak udělat kouř pro ryby vlastníma rukama?

Za prvé, musíte určit počet výrobků, které budete kouřit. Pokud je používáte jen zřídka a kouříte trochu jídla, máte dostatek mini kuřáků. Je vyroben ze železného kbelíku s hustým víkem, mřížka se speciálními otvory je umístěna na dně kbelíku a v kapotě je nutné přemýšlet skrz otvor pro odvod kouře. Chcete-li používat toto zařízení je dostatečně jednoduché, je nutné pod mřížkounalijte hranolky a hobliny, pak nasaďte design na oheň a zahřívejte, dokud se čipy postupně nezačnou pomalu doutnat. Když to začne hořet, můžete zavěsit ryby, oheň musí být velmi malý ve stejnou dobu. Obvykle ryby kouří na takové domácí zařízení pouze 30-40 minut.

režim kouření

Kouřovna vlastními rukama. Fotografie etap práce

\ t

Pokud si nedokážete představit, jak tato zařízení vypadají, pak se podívejte na fotografii kouření vlastních rukou, stejně jako na fáze jejího vzniku, a pochopíte princip její práce. Pro kouření velkých ryb se vejde sud bez dna. Chcete-li jej nainstalovat, musíte vykopat jámu o průměru nejméně 50 cm a přivést ji do příkopu pro uvolnění kouře. Je instalována na cihlovém základu, aby se zabránilo odpařování tepla, je nutné rozetřít trhliny hlínou mezi základem a samotným válcem. Když kouříte na takovém domácím zařízení, musíte zavřít plechy ze železa nebo břidlice a komín.

Uzené ryby pro etapy 1-9

foto kouř

stádia stvoření 10-19

fáze tvorby kouření pro ryby 20-29

Jakákoli uzená ryba vyrobená vlastníma rukama vás potěší lahodnými lahůdkami, pokud budete následovatněkolik tipů :

  • teplota kouření by měla být jasně v rozmezí 300 až 350 stupňů;
  • kouř lepší v suchém počasí;
  • zařízení musí být vybaveno paletou pro sběr tuku, jako je tomu uudeřil ho na tresku samotnou - významně zhoršuje uvolněný kouř;
  • nevypadají často do kouře, každý otvor víka zvyšuje proces sám po dobu nejméně 10 minut;
  • bohatou chuť ryb lze zajistit přidáním révy vinné, třešně a jalovce do pilin;
  • nelze přidat do pilin dřeva jehličnatých, bude přidávat hořkost na ryby a zcela zkazit jeho chuť;
  • aby vaše ryba po kouření neměla saze a kouř, musíte ji otočit mokrou gázou.

Přemýšlíte o budoucím systému kouře a jeho vzhledu, nezapomeňte, že stále potřebujete vytvořit kouřový generátor vlastníma rukama pro kouření, díky čemuž jsou ryby chutnější a tím významně prodlouží jejich trvanlivost.

Generátor kouře by se měl skládat z: rámu, bubnu, ventilátoru, elektromotoru, termočlánku a dálkového ovladače elektrických modelů.

schéma pro vytvoření generátoru kouře pro kouř

Chcete-li, aby generátor kouře měl vlastní kouření, musíte najít staré obložení pro žlázu. Zakryjte ho buď samoobslužným krytem, ​​nebo starým víkem pod nádobou o obsahu 20 litrů. Musíte připojit časovač k zařízení, ideální volbou je časovač z praček a mikrovlnných trub. Aby zařízení fungovalo normálně, vyžaduje kontinuální nepřetržitý tlak 0,8 až 1 atm, který může být zajištěn jakýmkoliv kompresorem. Pokud je vzdálenost mezi požárním střediskem a kamerou menší než 1 metr, je nutné zajistit další chladicí zařízení.

Bez ohledu na možnost domácího kouření jste si nevybrali, zda se vše dělá správně a dodržujete užitečné tipy v procesu kouření - budete si moci vychutnat lahodné denní speciality vlastní produkce.