Jak správně nástroje zaostřit


Broušení se provádí pomocí nástrojů, jako je tyč, ořezávátko, tyč a pilník.

Aby mohla být práce prováděna kvalitativně a bez výrazného fyzického úsilí, je důležité sledovat stav všech přístrojů. Především je třeba sledovat jejich ostření, které se provádí pomocí takových nástrojů, jako je tyč, ořezávátko, tyč a pilník.

Obsah
  1. Ořezávátko
  2. Nástrojová lišta
  3. Nářadí
  4. Soubor nástrojů

Ostření nástroje

Tento nástroj je určen k vyostření řezných nástrojů. K dispozici ořezávátka různých tvarů a zrn. Použití hrubého broušení má za následek, že na brusných nástrojích zůstávají škrábance a křoviny. Jemnozrnné broušení je odstraněno, čímž je čepel hladká a ostrá. Při ostření dláta, sekáče, rovin s kulatým brusným kamenem směřují k ostří. Při práci je důležité sledovat polohu špičky. Mělo by ležet na brousku úplně. Při broušení, aby se zabránilo žíhání ocelového nástroje, by měl být kámen pravidelně navlhčen vodou. Jakmile je hrot naostřen, musí být trochu zaokrouhlen tak, aby při práci s nástrojem bylo možné se vyhnout vzniku pračky na ošetřených plochách.

Zaostření osy se provádí na kulaté brusce. Kryt nástroje se přitlačí na brusku a při ostření se zajistí, že se nezmění úhel exacerbace. Současně uprostřed zeměsekera je držena jednou rukou a pahýl nástroje je jiný. Kolík by měl směřovat k ose. Čas od času by se sekera a země měly ochladit vodou. Ostření sekery se provádí na obou stranách. Čepel je kruhově poháněna jemnozrnnou tyčí nebo tyčí.

Nástrojová lišta

Vyrobeno z kamenné pískovcové tyče používané pro hrubé ostření nástrojů. Rychle odstraňuje kov v důsledku velkých zrn. Před ostřením baru, stejně jako ořezávátko, navlhčete a upevněte. Potom zatlačte blok přístroje na lištu a při tlaku zatlačte dopředu a dozadu. Po naostření tyče se čepel uvede do tyče.

Nářadí

Tyč je určena k broušení po ostření nože. Kromě toho se používá k odstranění čepelí čepelí. Pro mazaný strojový olej nebo vodu nasáklou vodou, čepel pohání čepel, takže kruhové pohyby a otáčení čepele v jednom nebo druhém, dokud se stane naprosto hladký a nezíská brilantní zrcadlový povrch.

Souborový nástroj

K zaostření různých nástrojů existuje několik typů souborů. Například trojúhelníkový soubor je určen pro ostření pily. Velikost souboru je v tomto případě určena velikostí zubů pily. Před ostřením jsou zuby pily chovány, takže mají stejnou výšku a stejnou šířku rozvodu. To se provádí buď s rozdělenými klíšťaty, nebo se speciálním nástrojem (šlechtění).

Před ostřením je pyl upnut do úchytů tak, že zuby jsou asi 20 mm vyčnívající nad rukojeti houby. Vidíte pilu na pravé straně plátna ve směru doleva. Současně na jejích zubech se zdá, že zvyšuje řezný výkon utahování nástroje. Při ostření je nutné zajistit, aby všechny zuby měly stejný počet pohybů souboru. Před řezáním surového dřeva se zuby na obou stranách ostří. Správně a důkladně naostřené vrtáky pomáhají získat čisté a kvalitativní díry. Zpravidla má vrták potřebnou odbornost a zkušenosti. K tomuto účelu používá soubory nebo overfiles a provádí závěrečný důkaz na baru.

Navržené vrtačky na kovový brus na korundových nebo smirkových deskách a kulatých zubních kartáčcích. V takovém případě, pokud vrták trochu otupí, měl by být našroubován mělkým nožem s čepelí nože. To činí pohyby světla proti směru hodinových ručiček.

Ostření nůžek nůžek se provádí v úhlu 70-74 °. Aby se výrazně snížilo tření na nožech, nože dělají 2-3 ° zadní úhel. Aby se prodloužila životnost všech řezných nástrojů, měly by být uloženy na bezprašném místě. Nyní víte, jak ostřit nástroje - sekera, pila, nůž, řezné nástroje.