Jak si vybrat elektrickou troubu a troubu

V současné době jsou prakticky všechny nové budovy ve městě Minsk vybaveny speciálními elektrickými zásuvkami pro připojení elektrických sporáků a kromě toho je nabízeno preferenční bydlení s instalovanými elektrickými sporáky běloruské výroby značky Hephaestus. Máte-li elektrický sporák nebo potřebujete koupit nový, pak otázka "Co je lepší si vybrat do kuchyně?" Je rozumné. V tomto článku se pokusíme o úplnou odpověď na tuto otázku.

Nespornou výhodouelektrického vařiče před plynem je, že může být rychle a bezpečně spojen s vlastními rukama bez toho, aby se kapitán vrátil domů.

Z hlediska bezpečnosti je velmi důležité , aby elektrický sporák spaloval v kuchyni méně kyslíku než plyn, a také aby byla vyloučena možnost úniku výbušného plynu.

V současnosti představuje trhmnoho různých modelů od různých výrobců. Současná technologie s různými designovými řešeními, technickými možnostmi a dalšími funkcemi. Proto by měla být otázka výběru rychlovarné konvice oslovena zodpovědně, protože na ní bude záviset nejen vaše bezpečnost, ale také pohodlí a rychlost vaření, stejně jako spotřeba elektrické energie.

Co si vybrat elektrický vařič podle typu

Dnes prodávajív prodejnách různých typů a funkčnosti elektrických sporáků. Počínaje nejlevnějšími modely starého vzorku s litinovými hořáky s účinností nejvýše 50% a končícími drahými indukčními varnými deskami s účinností cca 90%. Chci to hnedříci, že jsem si před rokem koupil indukční vařič sám a byl jsem s ním naprosto spokojen a nedokážu si představit, jak jsme to zvládli dříve. To stojí peníze vynaložené na jeho nákup.

Žena, když je hostem nebo rodičem a používá plynový nebo obyčejný elektrický sporák, okamžitě začne připomínat náš indukční ohřívač, ve kterém se voda vaří v pánvi za méně než 5 minut. Indukční panel se nezahřívá, s výjimkou nádobí samotného a sklokeramika se snadno čistí. Ale mějte na paměti, že sklokeramika vyžaduje zvláštní péči. Doporučuji, abyste se seznámili s pokyny pro práci se skleněnou keramikou na této stránce.

Kritéria výběru pro každý typ elektrického vařiče.

Obyčejné elektrické vařičes mechanickým ovládáním s plotnami ve formě litinových palačinek, které se hermeticky zahřívají uvnitř spirály. Nejlevnější a nejspolehlivější varianta , pokud jsou požadovány opravy, pak pouze po mnoha letech a nebude to stát mnoho. Bohužel pro tento sporák nejsou žádné další výhody. Je vařena dlouho a ne efektivně. Pro vaření se používá méně než polovina tepelné energie přidělené topnému tělesu. Žhavé železo se dlouho zahřívá a po ochlazení ochlazuje. Pokud budete házet knedlíky, pak bude voda dlouho plivat.

U železných hořákůjsou zapotřebí nádobí s ideálně rovným dnem, jinak bude vaření ještě delší a bude méně účinné. Mechanické rukojeti se obtížně umývají azejména pod nimi. Z dalších funkcí a možností může být indikováno pouze zahrnutí každého hořáku. Modely jsou zpravidla pokryty levnými emaily. V porovnání s pravítkem elektrické žehličky se žehličkou a vlevo je dražší typ Hi-light.

Obecně by elektrické sporáky s litinovými hořáky měly být používány v domácí výrobě, pokud neexistují ustanovení o tom, že by se peníze objevily nebo že by se neměly používat například k trvalému použití, například k poskytování nebo sdílení, například v hostelu, pronajatém domě atd.

Pásy s vysokou světelnou hodnotou , ve kterých je topný článek otevřen pod skleněnou keramikou. Díky tomu se zahřívají na provozní teplotu za 10 sekund a navíc v dražších variantách s halogenovou žárovkou téměř okamžitě. Mohou to být magnetické i senzorické kontroly. Průměrná volba pro pohodlí použití. Účinnost jako u plynových sporáků v oblasti 65%. Vydává se jako samostatný a vestavěný do kuchyňského nábytku. Co hledat, když se rozhodnete číst, je v našem předchozím článku.

Smíšené opce.Jsou vyráběny elektrické vařiče s jedním nebo dvěma plynovými hořáky nebo elektrickými hořáky jiného typu. Podle mého názoru je nutné pouze varianty plynových hořáků s plynovým spalováním pro byty s centrálním plynovodem nebo jednotlivými domy, kde se používají zkapalněné plynové lahve. Pokud to skončí, můžete použít elektrické hořáky.

Indukční varné desky - Nejdražší, ale také nejlepší verze technologie zabudované do kuchyňského nábytku. Kupte nelitujte vynaložené peníze. Pohodlí a rychlost jsou nejvyšší. Účinnost je asi 90%, vzhledem k tomu, že při působení elektromagnetického záření, jen na dně nádobí. Vzhled indukčních varných desek je prostě skvělý. K dispozici je mnoho různých funkcí:automatické přepínání, automatické topení a vaření, zóny řízení vytápění a mnoho dalších funkcí, které zjednodušují a automatizují proces vaření. To je moje rodinná volba. Vyzkoušejte a jste v práci indukčního vařiče a už nechcete vařit ne na plyn nebo na elektrická kamna jiných typů. Bezpečnost na nejvyšší úrovni - je možné hořet pouze z vyhřívaného nádobí. O tom, jak si vybrat indukční varné desky jsem věnoval samostatný článek "Jak pracovat a jak si vybrat indukční vařič".

Při objednávce kuchyňského nábytku je třeba vzít v úvahu , že samostatný elektrický sporák má standardní výšku 85 cm s nastavitelnou výškou 5 centimetrů a hloubka se může pohybovat od 50 do 60 cm a šířka od 50 do 60 cm. 90 sm

Díky snadnější vestavěné technice zabírá méně místa a organicky se vejde do interiéru kuchyně. Chcete-li jej nainstalovat, musíte vytvořit díru na ploše příslušného panelu formuláře.

Jak vybrat troubu nebo troubu

Elektrická troubaje mnohem lepší než plyn, protože topení probíhá na všech stranách. Pokud používáte vestavěný panel,pak je trouba také zapuštěna do nábytku.

Nezapomeňtezvolit modely se saněmipro posouvání plechů a polic.

Vezměte v úvahu , že v případě větrání v extraktoru dojde k menšímu hromadění kontaminace uvnitř i vně ovládacího panelu.

Životnost je značně zjednodušena , pokud výrobce stanoví, že trouba má být čištěna způsobem ohřevu trouby na teplotu 500 stupňů, při které na stěnách vše vyhoří. Nebo může být použit speciální smalt, který sbírá nečistoty a tuky a po ochlazení je vše snadno omyto vlhkým hadříkem.

Pece jsoujednoduchým tradičním statickým typem se dvěma horními a dolními ohřívači. Tam jsou dražší funkční typy, ve kterých ventilátor nebo konvekční proces je používán distribuovat teplý vzduch. To vám umožní kvalitativně a plně péct produkty.

Funkční troubymohou mít různé další režimy provozu: časovač, rozmrazování, napařování nebo použití grilu atd. Funkce "Thermoshock" vybírá nejvhodnější teplotu pro efektivní vaření komplexních pokrmů a po dokončení procesu vaření vás upozorní pípnutím.

V procesu vařenípomáhají různé druhy jídel automatické programy, které zadaly optimální hodnoty procesu přípravy pizzy, koláče, rohlíků atd.

Pro připojení trouby postačuje běžná zásuvka. Více o připojenívarnou desku a troubu si přečtěte v této příručce.