Jak odlišit krmnou kukuřici od potravin

Kukuřice - obilí s vysokým obsahem bílkovin, vitamínů a dalších látek užitečných pro tělo. Zrno je jedeno lidmi a zvířaty, pouze lidé dávají přednost jemným a sladkým a zvířata dávají těm, kteří jsou tuhá, méně sladká. Krmná kukuřice se pěstuje v průmyslovém měřítku pro výrobu smíšeného krmiva, prodávaného ve velkém. Jídlo se však často pěstuje v chatkách a soukromých pozemcích pro vlastní spotřebu. Městští lidé na trhu často přemýšlejí o tom, jak rozlišit krmnou kukuřici a potraviny, protože prodejcům nelze vždy věřit.

Obsah
  1. Kde roste
  2. Vzhled
  3. Chuťové vlastnosti
  4. Použití
  5. Video «Jak si vybrat kukuřici»

Kde roste

Kukuřice je v naší stravě velmi důležitým místem: zrna jsou vyrobena ze škrobu, másla, melasy, mouky. Ale objem - dvě třetiny celkového výnosu přicházejí na krmení skotu. Z ní vyrábět různá krmiva v průmyslovém měřítku, uchovávaná doma po celou zimu, stává se základem krmiva pro domácí zvířata. Kultura je tak populární, že se pěstuje všude od subtropů po Skandinávii.

Krmná kukuřice není náladová, velmi odolná, je mnohem běžnější, protože nemá sklon k poklesu teploty v noci. Ale jídlo - má strach z nachlazení, takže preferuje více jižních oblastí. Potřebuje normální růst a zrání, aby udržovala teplotu v oblasti na +27 stupňů av noci nepoklesl pod +14

Vlastí kukuřice je Střední a Jižní Amerika - tedy výhoda vlhkosti a tepla. Chovatelé však udělali obrovskou práci při odstraňování časných, smíšených odrůd a hybridů tak, aby dnes i v severních oblastech mohla tato obilná rostlina růst. To se však týká především odrůd krmiv, z nichž se krmiva vyrábějí.

Odrůdy kukuřice cukrové se pěstují na lehkých, ale výživných hlinitých, písčitých nebo písčitých půdách s dobrou vlhkostí. Potřebuje teplo po celou dobu vegetace, zejména při jejím dosažení.

Vzhled

Potravinářská kukuřice tvoří krátkotrvající tlusté fazole světle béžové barvy. A krmivo vypadá mnohem jasněji, krásně - kočky jsou dlouhé, zrna jsou jasná, žlutá nebo oranžová. Proto máte rychlý přehled, abyste zjistili, jaký druh kukuřice je před vámi.

Pokud to však nestačí, musíte se pokusit na dotek - uchopte zrno, zatlačte na něj prstem. Pokud je zrno postříkáno světlou šťávou, můžete si bezpečně koupit plavky a vařit doma po dobu delší než 30 minut, některé odrůdy - dokonce jen 10 minut na připravenost.

Odrůdy krmiv jsou mnohem blíže svým divokým předkům a tvoří tuhá masitá semena, pokrytá pevnou skořápkou. Při lisování se kůže může rozpadat, pod tlakem nehtu, i když je koroze pevná, dužina je otevřená, ale šťáva neprotéká, a ještě více, takže se neznečistí.

Chuťové vlastnosti

\ t

Pokud trh nefungujeChcete-li odlišit obilí pouze z jednoho vzhledu, pak můžete jednoduše vyzkoušet obilí podle chuti. Jídlo je mnohem sladší a chutnější než krmná sestra, konzistence je měkčí a vodnatější (šťavnatá). Nic špatného se nestane, když budete jíst syrová zrna, neobsahují škodlivé látky, jen hodně hrubé než vařené, bude těžší strávit žaludek.

Nutriční hodnota vařené kukuřice je 180 kcal na 100 g, je velmi bohatá na bílkoviny. A 100 g krmiva vařené kukuřice obsahuje 120 kcal.

Obecně platí, že kukuřice je velmi užitečná, obsahuje obrovské množství vitamínů: vitamíny A, PP, skupiny B, E. Není tedy škodlivé k jídlu a krmení skotu - tělo je obohaceno stopovými prvky a potravinářských vláken.Ale chuť jídla se velmi liší v přítomnosti monosacharidů a disacharidů, což z nich činí tak chutné a sladké.

Použití

Kukuřice je jedinečná rostlina pro využití zeměpisné šířky. Z jejích plodů se vyrábí mouka, krupice, melasa, škrob, které se používají k výrobě piva a alkoholu. Nezapomeňte, že papír, viskóza, izolační fólie, linoleum, dokonce i film se vyrábí z jeho stonků, víčka, krycích listů. Každý ví, že lék používá kukuřičný stonek pro léčbu urolitiázy, stimulaci jater, ledvin a žlučníku. Kukuřice navíc krmí dobytek.

Krmná kukuřice je dobře zachována ve speciálně vybaveném vybaveníprostory, ze kterých je zemědělský podnik prodává pro výrobu ropy nebo smíšeného krmiva všem zájemcům.

Potravinářské odrůdy nepodléhají dlouhodobému skladování, pěstují se speciálně pro kulinářské účely a zpracovávají se velmi rychle.

Ti, kteří na svých pozemcích pěstují kukuřici nebo nakupují na trhu, ji několik dní vaří. Můžete ji uložit pouze zmrazením nebo uchováním.

Pokud náhle někdo přijde na mysl, aby na krmivo uvedl kukuřici, může to být také ihned po sklizni. Ale to je nepravděpodobné, protože jeho výroba stojí více než krmivo. Jde o to, že celý rok nakupujeme na saláty a vedlejší jídla, nosíme levné plechovky a vychutnáváme si sladkou sladkou chuť.

Video «Jak si vybrat kukuřici»

Z tohoto videa se dozvíte, jaké značky na trhu mohou být jednoznačně odlišeny od lahodných cukrových konzerv od krmiva.