Hrášek je zelenina nebo ne?

D "Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ... â €" N ‡ Ð ° n n, ий гÑ-n n Noé нР° nD ° Ð'Ð¾Ð²Ð¸Ñ ... Ð'Ñ-D »Ñ нкР° N ... , в пÐμÑ € Ñу Ñ ‡ ÐμÑ € гу, ð · ð ° Ñ Ð²Ð¾Ñ „NZ ÐºÑƒÑ ‡ ÐμÑ € Ñ Ð²Ð¾ÑŽ n n, n € укÑ, ÑƒÑ € d n n, ÐμÐ ± Ðμл n- ÐºÑ € ð ° N Ð¸Ð²Ð¸Ñ ... Ð ± Ñ-D »dn ... Ð ° Ð ± о Ñ € ожÐμÐ²Ð¸Ñ ... квÑ-N, N-в. Як Ð'ÐμÐºÐ¾Ñ € Ð ° Ñ, ивний ÐμÐ »ÐμмÐμнÑ, живопл оÑ, N-в вÑ-н нÐμÐ · Ð ° мÑ-нний помÑ-N ‡ ник. D D »Ðμ, d · Ñ € оР· умÑ-D» о, нÐμ N, N-d »n- ьки нÐμ Č N, N-d» ьки Ð · Ð ° Ñ † Ðμ nD ° d‘ N-вники Ð »NZD ± л n n Noé Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ .... Ð'ÐμÐ »Ð¸ÐºÐ¾ÑŽ попул n n € нÑ-n n, nz ÐºÐ¾Ñ € Dn n, уюÑ, Noen Ñ Ð½Ð ° N, N-Ð½Ð½Ñ Ñ † N-n „n-Ð ± оР± овоÑ- Ñ € Ð Ð¾Ñ »Ð¸Ð½Ð¸ â €“ ÐºÑ € угР»n-, нÐμвÐμл икÑ- Ð³Ð¾Ñ € оÑини, N кÑ- o ... овР° nzn, Noen Ñ Ð² Ð · ÐμÐ »ÐμÐ½Ð¸Ñ ... n, kde n € ÑƒÑ ‡ кР° N .... Dyn € о N, Ðμ, n ‰ о N, Ð ° кÐμ Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ..., Ð³Ð¾Ñ € оÐ'ину вÑ-н Ð ° Ð ± о n „Ñ € ÑƒÐºÑ ,, Ð¿Ñ € о ÐºÐ¾Ñ € Ð n нÑ- вР»ð ° n n, Ð¸Ð²Ð¾Ñ N, N-N-n-Ð¿Ð¾Ñ Ð¾Ð ± d d · ð ° n n, Ð¾Ñ ÑƒÐ²Ð ° Ð½Ð½Ñ Ð¼Ð¸ Ð¿Ð¾Ð³Ð¾Ð²Ð¾Ñ € имо в Ñ † N-й n n, D ° N, N, N.

,d-мÑ-n n,
  1. d ¢ Ð ° к Ñ ‰ о ж N, Ð ° кÐμ Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ...
  2. Ð'Ñ-оР»Ð¾Ð³Ñ-n N € Ð¾Ñ d» ини
  3. d ¥ n-мÑ-N ‡ ний Ñ ÐºÐ prvky »D ° d '
  4. ,D-D ° n n, Ð¾Ñ ÑƒÐ²Ð ° ннÑ
  5. Ð'Ñ-Ð'Ðμо  «ÐšÐ¾Ñ € Dn n, Noe Ð · Ðμл Ðμного Ð³Ð¾Ñ € оÑку »

d ¢ Ð ° к Ñ ‰ о ж N, Ð ° кÐμ Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ...

ÐŸÐ¾Ð²Ñ ÑŽÐ'но виникР° nzn Noe N упÐμÑ € ÐμÑ ‡ ки Ð'о Ñ ÐºÐ¾Ð³Ð¾ виÐ'у вÑ-Ð'нÐμÑ N, D Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ .... D | Ðμ n „Ñ € ÑƒÐºÑ ,, Ð¾Ð²Ð¾Ñ ‡ Ð ° Ð ± о Ñ Ð³Ð¾Ð'Ð °? D "Ð'иноÑ- вÑ-Ð'повÑ-Ð'Ñ- нÐμмР° N", Ð¾Ñ ÐºÑ-D »ÑŒÐºÐ¸ в Ñ € Ñ-D · Ð½Ð¸Ñ ... n n“ ÐμÑ € Ð ° Ñ ​​... вÑ-н кР»Ð ° Ñ dn "N-куÑ" N, Noen nd · Ð ° Ñ € Ñ-D · ними оР· нР° кР° ми.

По Ñ Ð²Ð¾Ñ-й Ñ ÑƒÑ, N-n € Ð¾Ñ Ð »Ð¸Ð½Ð ° вÑ-Ð'Ð½Ð¾Ñ DN Noen Ñ Ð'о Ñ € оÐ'у N, N € Ð ° в⠀ ™ Ñ ​​Ð½Ð¸Ñ n, dn ... n n-мÐμÐ¹Ñ N, вР° Ð ± оР± Ð¾Ð²Ð¸Ñ .... D | Ðμ оÐ'Ð½Ð¾Ñ € N-n ‡ нР° виÑ, кР° N € Ð¾Ñ Ð »Ð¸Ð½Ð ° Ð · пÑ-N € â € ™ n n n, ими d» ETH n, kde n м, пР° гони Ñ ÐºÐ¾Ð³Ð¾ Ð · Ð ° кÑ-Ð½Ñ ‡ уюÑ, Noen Ñ Ð²ÑƒÑ Ð¸ÐºÐ ° ми. D "Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ... овÑ- квÑ-N, ки Ð · Ð ° N" Ð¾Ñ € мою нР° гР° Ð'ÑƒÑŽÑ Noé вÑ-Ð½Ð¾Ñ ‡ ок, нР° ньому Ð · Ð ° Ð · нР° N ‡ Ð ° nzn, Noe N, N € ÐμÑ ... n € ÐμÐ ± ÐμÑ CZK нÑ

d- n, Ð¾Ñ ‡ ки Ð · Ð¾Ñ € у куР»N-нР° Ñ € n-N-N-Ð²Ñ Ð ± оР± овÑ- вÑ-Ð'Ð½Ð¾Ñ n n, Noen Ñ Ð'о кР»Ð ° Ñ Ñƒ Ð¾Ð²Ð¾Ñ ‡. D- n, Ð¾Ñ ‡ ки Ð · Ð¾Ñ € у Ð ± оÑ, D ° нÑ-ки Ð³Ð¾Ñ € Ð¾Ñ ..., D ± ÐμÐ · умовно, N „N € ÑƒÐºÑ ,.

dn € гумÐμнÑ, D ° N † n-n N ‰ оÐ'о Ñ † ього пиÑ, d ° Ð½Ð½Ñ N, Ð ° кР°, n ‰ о Ð²Ñ N- квÑ-N, ÑƒÑ ‡ N-n € Ð¾Ñ Ð »Ð¸Ð½Ð¸, пл оÐ'и Ñ ÐºÐ¸Ñ ... мÑ-n n, n n Noé нР° N, N-ннÑ, вÑ-Ð'Ð½Ð¾Ñ n n, Noen Ñ Ð'о кР»Ð ° Ñ dn "N-кР° N † n-N-â € Oen" N € укÑ, â €.Použití slova "zelenina" se používá v kulinářských oblastech, kde se oddělení řídí chuťovými kvalitami kultury.

Biologie rostlin

\ t

Podobně jako každá fazolová rostlina se hrách dělí na odrůdy a druhy. Dvě velké skupiny, pepř a cukr, obsahují velké množství odrůd a odrůd hrachu.

Pro loupání je charakteristická taková pergamenová vrstva na vnitřní straně fazolí. Používají se pro účely konzervace. Cukr, naopak, bez jalovce, se používá v raných stadiích zrání, kdy jsou ořechy velmi jemné a šťavnaté.

Hrach má obecně bisexuální květy, které se vyznačují samoopylením.

Kudrnatá část aktivně roste s bohatou zálivkou a vysokou teplotou.

Chemické složení

\ t Nezáleží na tom, zda se jedná o zelený hrášek nebo zeleninu (a zejména o bobule). Obsahuje bohatý soubor nutričních prvků. Pro 100 g hrachu je tedy 5,4 g proteinu, 0,4 g tuku, 14,5 g sacharidů a 81 kcal.

Bohaté ořechy s různými vitamíny. Obsahují retinol (vitamín a), thiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), kyselinu pantothenovou (vitamin B5), pyridoxin (vitamin B6), folacin (vitamin B9), kyselinu askorbovou (vitamin A). C) Kromě tohoto velkého seznamu vitamínů obsahuje ovoce (nebo zelenina, jak znáte více) vápník, hořčík, velké množství fosforu a draslíku.

Díky bohatému chemickému složení je rostlina velmi užitečná pro lidské tělo.

Použití

Pravděpodobně neexistují takové oblasti vaření, kde by to bylo možnépoužívat zelený hrášek. Ačkoli většina z toho dělat kaši, polévky jsou používány jako přísada pro dušené maso nebo salát. Jakýkoliv druh tepelného ošetření odhalí chuť této rostliny, což je více sladké.

Kuchyně z různých zemí aktivně používají hrášek. Například v Indii se přidává do kari s bramborovou příchutí nebo se sýrem. Sušené a solené ořechy se konzumují namísto lehkého občerstvení v Japonsku, Číně, Malajsii.

Oblast použití rostliny je opravdu široká, protože kromě bohaté sady aminokyselin, vitamínů a stopových prvků má hrach příjemnou chuť.

Video «Použití zeleného hrachu»

Toto vydání populárního televizního pořadu "Live Great!" Je věnováno cukrovému hrášku. Podívejte se na to a zjistíte, jaký užitečný zelený hrášek, který vitamíny v něm obsahují, jak ho vařit chutné a správné, a jak jej uchovat tak, aby jeho prospěšné vlastnosti nezmizely.